Η ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσα από γραφικές εκφράσεις. Όπως μας μεγάλωσε και το μάθαμε...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης μας

 "Ο κόσμος ήταν ο 12ος παίκτης μας"



Χρήση:
Δήλωση παίκτη που εξυμνεί τον "απίστευτο" κόσμο της ομάδας και τον ευχαριστεί ταυτόχρονα για την παρουσία του στο γήπεδο.

Συνδυάζεται με την έκφραση "θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο".

Χρήστης:
Παίκτης

Ελέυθερη Μετάφραση:
Κλασικό γλύψιμο παίκτη στον "υπέροχο κόσμο" της ομάδας. Οι παίκτες αποθεώνουν τους οπαδούς, αλλά δεν είναι καθόλου απίθανο λίγες μέρες πριν τον αγώνα, να έτρωγαν από τους ίδιους το κράξιμο του αιώνα για προηγούμενη ήττα/κακή εμφάνιση.

Πολλές φορές η έκφραση χρησιμοποείται από τον παίκτη για να καλέσει τον κόσμο πίσω στο γήπεδο, μετά από μία επιτυχία-"φωτοβολίδα" της ομάδας, ενώ έχουν προηγηθεί από απανωτές ήττες (και ο κόσμος έχει ξενερώσει όπως έιναι φυσικό)

Παράδειγμα Εφαρμογής:
ΑΕΚ 2011 (1 καλό παιχνίδι στα 10)

Eνδιαφέρον για τον Φίλαθλο:
Τραγικό επιχείρημα των ποδοσφαιστών που δημιουργούν την εντύπωση ότι η παρουσία του κόσμου στην έδρα τους μπορεί να τους δώσει αγωνιστικό πλεονέκτημα έναντι των αντιπάλων τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχει αποδεδειγμένα καλύτερη ψυχολογία για τους παίκτες της γηπεδούχου ομάδας με μία γεμάτη Έδρα, αλλά το εισιτήριο είναι σχετικά ακριβό, τα επεισόδια στις κερκίδες στην ημερήσια διάταξη και το επίπεδο του θεάματος οικτρό. 
Οι παίκτες θυμούνται κατά διαστήματα ότι είναι καλλιτέχνες και τροφή τους είναι το χειροκρότημα, μόνο που πολλές φορές θα έπρεπε να τρέφονται μούτζες και γιούχες, αν κρίνουμε από το επίπεδο των παραστάσεών τους.

Η ελληνική κατάντια σε όλο της το μεγαλείο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου