Η ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσα από γραφικές εκφράσεις. Όπως μας μεγάλωσε και το μάθαμε...

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Η κενή εστία

 "Η κενή εστία"



Χρήση:
Όταν ο επιτιθέμενος βρίσκεται σε θέση ευκαιρίας για γκολ και για κάποιον λόγο ο αντίπαλος τερματοφύλακας δεν προστατεύει την εστία του.

Χρήστης:
Δημοσιογράφος

Ελέυθερη Μετάφραση:
Έχει συμβεί τραγικό λάθος στην άμυνα:

α) Ο αντίπαλος επθετικός είναι τόσο γρήγορος που στην αντεπίθεση εκθέτει τους αμυντικούς και ο τερματοφύλακας αναγκάζεται να βγει από την μικρή περιοχή του για να μπαλώσει τις τρύπες. 
Συνήθης κατάληξη: Οι αμυντικοί τα ακούν από τον τερματοφύλακα.

β) Ο τερματοφύλακας αψυχολόγητα, παίρνει την πρωτοβουλία να κάνει έξοδο του Μεσολογγίου και αφήνει ακάλυπτη την εστία του, θέλοντας να το παίξει λίμπερο ή επηρεασμένος από την πίεση/πανικό της στιγμής, προσπαθεί-με τον τρόπο του (ΟΛΑ Ή ΤΙΠΟΤΑ)-να αποσοβήσει την υποψία ευκαιρίας.
Συνήθης κατάληξη: Ο τερματοφύλακας τα ακούει από όλη την ομάδα, τον προπονητή και τον Τύπο.

Παράδειγμα Εφαρμογής:
- Rene Higuita εναντίον Ροζέ Μιλά (1990) (vid)
- Saja γενικά...

Eνδιαφέρον για τον Φίλαθλο:
Μεγάλο τηλεοπτικό ενδιαφέρον, καθώς αποτελεί μία σπάνια στιγμή κατά την οποία ο τερματοφύλακας δεν βρίσκεται εκεί που υποτίθεται ότι έπρεπε να βρίσκεται (κάτω από τα δοκάρια).

Το θέαμα του τερματοφύλακα να κυνηγάει τον επιθετικό είναι πάντα συναρπαστικό.

Η έκφραση είναι τόσο δημοφιλής, που ακόμα και οι δημοσιογράφοι από τη γραφικότητα της χρήσης της, έχουν εκστομίσει πολλές φορές το σαρδάμ "Η Κενία είναι Εστή". Αντικειμενικά, σε αυτές τις περιπτώσεις το τέρμα λέγεται πάντα "Εστία" και είναι "Κενή", ποτέ "άδεια", "απροστάτευτη" ή κάπως αλλιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου