Η ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσα από γραφικές εκφράσεις. Όπως μας μεγάλωσε και το μάθαμε...

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Μαγική Εικόνα

"Μαγική Εικόνα"



Χρήση:
Κλασική περίπτωση βλάβης:

- Μία ομάδα σφυροκοπάει ανελέητα τον αντίπαλο, αλλά τελικά ο αντίπαλος στην μοναδική του ευκαιρία σημειώνει τέρμα και κερδίζει το παιχνίδι.

- Στην πιο χαρακτηριστική της εφαρμογή, το παιχνίδι είναι στα ίσα με τις δύο ομάδες να είναι ισοδύναμες, αλλά κάποια στιγμή η μία ομάδα σημειώνει το πρώτο γκολ. Οι παίκτες αποκτούν καλή ψυχολογία, αν και ο αντίπαλος πιέζει, κάνοντας ευκαιρίες , χωρίς να πτοείται. Η ομάδα που έχει σκοράρει κάνει μια-δυο ευκαιρίες και σημειώνει ένα-δυο γκολ ακόμα.

Το τελικό σκορ διαμορφώνεται σε ένα "πλασματικό" 2-0 ή 3-0, που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα της αναμέτρησης, που είχε τα χαρακτηριστικά ενός αγώνα μεταξύ δύο ισοδύναμων ομάδων.

Χρήστης:
Δημοσιογράφος/Παίκτης/Προπονητής

Ελέυθερη Μετάφραση:
Ο ορισμός της αδικίας στο ποδόσφαιο: μία ομάδα τουλάχιστον ισοδύναμη ή και καλύτερη στον συγκεκριμένο αγώνα, καταλήγει όχι απλά να χάσει, αλλά και με μεγάλο σκορ. Αποτέλεσμα είναι ότι ένας φίλαθλος που δεν έχει παρακολουθήσει την αναμέτρηση, διαμορφώνει λάθος εντύπωση κρίνοντας επιφανειακά από το σκορ.

Παράδειγμα Εφαρμογής:
Ολυμπιακός-Benfica για το πρόσφατο Europa League (όλες οι ευκαιρίες ήταν γκολ)

Eνδιαφέρον για τον Φίλαθλο:
Σε κάποια τέτοια παιχνίδια ακούγεται ο όρος "Αποτελεσματικότητα", "η ουσία στο ποδόσφαιρο" και λοιποί άκυροι όροι που δείχνουν και καλά ότι ο ικανός και ο αποτελεσματικός κερδίζει στο ποδόσφαιρο, πράγμα που φυσικά δεν είναι ο κανόνας.

Η κωλοφαρδία ό,τι ευκαιρία και να γίνεται, να καταλήγει σε γκολ συμβαίνει συνήθως σε 1-2 παιχνίδια τη χρονιά (και αν). Σε συνδυασμό με την απίστευτη γκαντεμιά της άλλης ομάδας, σε κάνουν να πιστέψεις ότι ο Θεός όντως κοιμάται κάποιες φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου