Η ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου μέσα από γραφικές εκφράσεις. Όπως μας μεγάλωσε και το μάθαμε...

Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Βαριά Φανέλα

"Βαριά Φανέλα"



Χρήση:
Αναφέρεται για τη φανέλα ομάδας με ένδοξο παρελθόν και τίτλους ή ιστορία τελωσπάντων.

Χρησιμοποιείται πολλές φορές για να τονώσει το ηθικό παικτών που παίζουν σε μια τέτοια ομάδα, που μπορεί είτε να είναι ξεπεσμένη (και αφού δεν υπάρχουν χρήματα, ως κίνητρο για τους παίκτες, πλέον μένουν μόνο οι ψυχολογικές ντόπες με την προϋπόθεση ότι οι παίκτες έχουν σε αναλογία 80-20% τις έννοιες "βλακεία" και "φιλότιμο" στο κεφάλι τους), είτε να χρειάζεται να ανταποκριθούν σε ένα κρίσιμο παιχνίδι (βλ. ντέρμπυ ή ευρωπαϊκό ματς).

Αναφέρεται επίσης ειρωνικά για περιπτώσεις παικτών που κρίνονται ως "λίγοι" για να φορέσουν μια τόσο βαριά και ασήκωτη, σαν από Μίθριλ, φανέλα. Συνήθως οι οπαδοί του Παναθηναϊκού, που παραδοσιακά δεν είναι ευχαριστημένοι με τίποτα και είναι καταραμένοι να πιστεύουν ότι μετά τον τελικό με τον Αίαντα Αμστελόδαμου το 1971, πρέπει ντε και καλά να κάνουν κάθε χρόνο "Ευρωπαϊκή πορεία" με απώτερο στόχο να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό, ούτως ώστε οι επόμενες γενιές βάζελων να μπορούν να τη λένε αιώνια στους οπαδούς του Ολυμπιακού Πειραιά.

Χρήστης:
Δημοσιογράφοι

Ελέυθερη Μετάφραση:
Η βαριά φανέλα προϋπήρξε της "βαριάς" του Τσολιά, ήταν προ-Γιούρο δηλαδή και όχι Juro-pro. Η "βαριά φανέλα" δεν πρέπει να συγχυστεί με τη βαριά φανέλα χωρίς εισαγωγικά. Προϋπόθεση για αυτό είναι να την φοράει βαρυκορμέας, που έλεγε κάποτε ο συμφοιτητής και συμπαίκτης Σάκης Παζιάνας (ποιος τη χάρη σου, το έγραψα και σωστά).

Η βαριά φανέλα είναι κάπως έτσι:

* στη φωτό διακρίνονται οι άσσοι Χονδράλδο, Αντριάνο, Ραμπεσαντρατανά και ο μεγάλος Ντονάτο


Παράδειγμα Εφαρμογής:
Φανέλα Παναθηναϊκού, Φανέλα σαπιοΛίβερπουλ, φανέλα Γιουβέντους κλπ.

Eνδιαφέρον για τον Φίλαθλο:
Πόσο ζυγίζει η φανέλα του Παναθηναϊκο
Πόσο ζυγίζει ο Ρονάλντο σήμερα
Πόσα κιλά ήρθε ο Ραμπεσαντρατανά στην Ελλάδα και αν έχει μακρινή συγγένεια με τον Μάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου